Dracul din îngerul de lumină
Autor: Marian Condrat  |  Album: Păcate tolerate  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de FullGospel in 01/02/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Dracul din îngerul de lumină

DRACUL DIN ÎNGERUL DE LUMINĂ 

 

2 Corinteni 11:14 – "Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină."

 

Probabil că românii sunt singura națiune care a considerat că dracul nu este destul de rău și a inventat pe mama dracului.

Totuși cel mai periculos drac este dracul din îngerul de lumină. Acest soi de drac este spiritual, religios, pios, poate cânta, predica, se poate ruga, poate avea o formă de înaltă clasă a evlaviei. Poate convinge, poate înșela ușor pe cei lesne crezători și neștiutori de Scripturi. Poate folosi la maximum relații, prietenii, poziții pentru a ajunge la un câștig mârșav, la imagine populistă, purtând o cunună de lumină ce îi ascunde coarnele de drac. Unii sunt legaliști notorii sau liberali libertini jucând un joc machiavelic de-a “scopul scuză mijloacele”. Când treci pe lângă ei, put a sfințenie. Oamenilor cu draci de lumină nu le lipsesc pretextele, nesimțirea, explicațiile supra spirituale ca: ” mi-a vorbit Dumnezeu”, “ am încredințarea că”, “m-a chemat Dumnezeu să”, “așa vorbește Domnul”, “Domnul mi-a pus pe inimă să”…și câte altele. Trăim o vreme în care nesimțiții “simt” fiorul spiritual al duhului drăcesc ce îi călăuzește prin păcatul care dospește în ei.

Trăim vremuri grele nu pentru că sunt grele în sine ci pentru că noi, oamenii le facem grele. 2 Timotei 3:1,2 – "Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, …2 Timotei 3:4,5 – "…iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia."

Paradoxal! Oamenii vor fi IUBITORI dar nu de ce trebuie!

Pavel îi scrie lui Timotei cu privire la biserică, oamenilor, - care ar trebui să fie în primul rând OAMENI!

Ipocritul este specialist în arta prefăcătoriei. Este omul care minte cu sinceritate. Ipocrizia este predica minciunii despre adevăr. Puțini oameni ascultă cu plăcere, mustrări despre păcate care le fac cu plăcere. Este omul drac ce public este înger de lumină. Este metoda genială a iadului de a ajunge în vârful ierarhiei fețelor bisericești pentru a distruge biserica din interiorul ei. Sunt păcate care nu merită nici o milă: ipocrizia, populismul, lăcomia, bârfa și nemulțumirea. Ele duc la urâciunile dezgustătoare a păcatelor mizerabile și rușinoase. Omul drac crede că păcatul nu este păcat dacă este făcut de un înger de lumină ca el. Esența imoralității este atunci  când imoralul face o excepție cu el însuși. Ăștia plâng duios, cereșesc milă, spiritualizează aproape orice, chiar te poate face să te simți vinovat dacă nu îi primești, nu îi asculți, nu îi dai.

"A pretinde că ești moral, a spune că ești moral nu este același lucru ca și a acționa moral." - Alan Dershowitz

Toți suntem specialiști în practicarea învățării altora și a trăirii în public. Adâncul credincioșiei este acela dincolo de ușile unei biserici sau a familiei. Vorba aceea: “ Nu toți cei care folosesc apa sfințită sunt sfinți.” Este mai ușor să lupți pentru credință decât să trăiești conform acesteia. Ipocrizia este diferența dintre crez și faptă. Ei sunt cei care iubesc banii enoriașilor, cadourile din partea enoriașilor, complimentele lor, voturilor lor, mesele lor unde se îmbuiba fără cumpătare, dar nu îi iubesc pe sărmanii enoriași.

Apostolul Petru avea să scrie dupà experiențele sale cu dracii licurici. – "Lepădaţi dar orice răutate, orice vicleşug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă şi de clevetire" 1 Petru 2:1.

Pavel îl avertiza pe Timotei  să fie atent la dracii cu chip de preoți, pastori, învățători, consilieri și antrenori spirituali, misionari ce, de dragul unei vieți de lux, leneși, nedorind să muncească la corturi ca Pavel, mulg bietele oi a lui Hristos, promițându-le un loc în cer și belșug pe pământ dacă le dau lor, un fel de papistași de la Roma. “Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor." 1 Timotei 4:1,2.

Sunt trist și revoltat că, fiind creduli, ne lăsăm înșelați de drăcușorii nostimi, spirituali, luminoși, ce ne taie calea din când în când.

Opriți-i pe spiritualii de tipul Pitilie Călătorul care cutreieră bisericile în lung și-n lat. Dragi slujitori creșteți-vă ucenicii, lăsați plimbăreții Domnului care vin să vă facă atmosferă spirituală cu numele lor, poveștile lor, poantele lor, lacrimogenelor, doinele lor. Mai priviți la viața lor și dincolo de pupitru sau scena bisericii. Nu le mai dați atâta credit. Dacă a ieșit fum în urma lor, nu închideți ochii, mai bine cercetați la microscop. Fum fără foc nu prea iese. Dacă cumva aveți darul deosebirii duhurilor și ați văzut așa soi de draci în biserica dvs “exorcizați-i”.

Uneori trezirea spirituală începe cu izgonirea unora din ei.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 514
Opțiuni